Termeni si conditii:

toyszone.ro este site-ul societatii TOYZONE SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in sat Ciorogarla, comuna Ciorogarla, Sos. Bucuresti, nr.72, judetul Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/3096/2022, cod unic de inregistrare fiscala RO 46122847.

Utilizarea acestui site, incluzand vizitarea paginilor cuprinse de catre acesta precum si achizitionarea bunurilor si serviciilor oferite de TOYZONE SRL, implica acceptarea termenilor si conditiilor prezentate mai jos.

"toyszone.ro", "noi", “site-ul", "vanzatorul" reprezinta firma TOYZONE SRL si serviciile oferite."Utilizatorul" este orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau orice persoana juridica ce acceseaza site-ul toyszone.ro indiferent de scop. Termenul "client" sau "cumparator" desemneaza orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau orice persoana juridica ce a achizitionat sau este in curs de a achizitiona produse vandute de TOYZONE SRL

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii oferite de acesta.
Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu listat pe diverse canale (postari facebook, anunturi, etc), care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie: actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri si/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.
Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a ambilor.
Continut: toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate; continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare; informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de vanzator; date referitoare la vanzator.
Tranzactie: incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun sau serviciu de catre Toyzone, cumparatorului, prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii: toate specificatiile/descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Documente contractuale:

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, mesagerie facebook) prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea. Pentru motive justificate, Toyzone isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. Daca modifica cantitatea de produselor din comanda va anunta cumparatorul (prin e-mail, mesagerie facebook sau la numarul de telefon puse la dispozitie) si va returna suma achitata in avans.

Contractul se considera incheiat intre Toyzone si cumparator in momentul primirii de catre cumparator a notificarii de expediere a comenzii. Comunicarea cu Toyzone se poate face telefonic/mesagerie facebook/e-mail. Toyzone poate publica informatii despre promotii/produse practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Toate preturile afisate in anunturile/postarile de vanzari sunt exprimate in lei. Informatiile folosite pentru descrierea produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Toyzone, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Prin completarea formularului de pe site, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca Toyzone poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Toyzone poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: neacceptarea de catre banca emitenta a transferului bancar; datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte; lipsa stoc;

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsul/comanda in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea vreunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a comenzii.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, trebuie sa notifice Vanzatorul in scris acest lucru, prin posta sau email. Numai cererile scrise se vor lua in considerare. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului.

In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile.

Toyzone va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produsului/produselor returnate. Daca bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, bunul este deteriorat), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea bunului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea cumparatorului, vom reexpedia bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre cumparator.

Diminuarea valorii bunurilor returnate:

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. in conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul 47: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Deoarece, in cazul vanzarilor la distanta cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica bunurile inainte de incheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din acelasi motiv, cumparatorului i se permite sa testeze si sa verifice bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezulta din manipulari altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii bunurilor.

In cazul in care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat bunurile intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor. Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate in cutia bunului precum si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din Bun. Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returnezein ambalajul original nedeteriorat si impreuna cu toate accesoriile acestuia.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs Reconditionat / Resigilat. Valorea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii bunurilor este in responsabilitatea cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al bunului returnat, vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparator intr-o perioada de pana la 15 de zile de la receptionarea Bunurilor returnate care nu sunt conforme in vederea vanzarii ca produs Reconditionat / Resigilat..

Bunuri si servicii pentru care nu se asigura dreptul de retragere:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:
- furnizarea de bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate in mod clar;
- furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
- furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator;
- furnizarea de bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
- furnizarea de bunuri pentru comenzi speciale sau care se aduc special pe comanda pentru cumparator.

Toyzone va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Nicio declaratie publica, promovare sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/utilizator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Toyzone. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Toyzone acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste informatii.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Toyzone nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Cumparatorul/utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Toyzone pentru comunicarile comerciale prin contactarea Toyzone.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Toyzone va emite si transmite catre cumparator o factura pentru comanda efectuata, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia.

Toate produsele comercializate de catre Toyzone beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia coletului pe adresa toyzone@homemail.com. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare. Proprietatea asupra produselor va fi transferata dupa livrarea la locatia indicata in comanda (prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier). Toyzone nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Toyzone a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau modificari ale cerintelor legale.

Te rugam sa verifici Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te rugam sa verifici Politica de Cookies.

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil care nu poate fi evitat. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune.

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Toyzone si utilizatori / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din judetul Ilfov.

Informatii: